Singurul mod în care poți opri timpul este să faci o fotografie, iar singurul mod de a da timpul înapoi este de a o privi!
Full moon
Luna este singurul satelit natural al Pamantului si are o varsta de aproximativ 4,60 miliarde de ani, o raza medie de 1.737 km (de 4 ori mai mica decat a Pamantului), o masa de 7,35 × 10²² kg (de 81 de ori mai mica decat masa Pamantului) si orbiteaza in jurul planetei noastre la o distanta medie de 384.403 km, iar pentru a ajunge pe Pamant lumina Lunii are nevoie de ceva mai mult decat o secunda.
Suprafata Lunii este acoperita de cratere. Ele s-au format in urma impactului unor meteoriti uriasi si asteroizi mici cu Luna, cel mai probabil in vremurile de la inceputul istoriei acesteia, pe cand sistemul solar era plin de asemenea fragmente. Cel mai mare crater se numeste Bailly, are o lungime de 295 km si adancime de 3.960 m. De asemenea mai este vizibil si un vechi relief vulcanic (cratere de origine vulcanica), ramas din vremurile apropiate de formarea satelitului Pamantului.
(Sursa text: Wikipedia.org)
Nu stiu sigur daca se vede craterul Bailly in poza de mai jos pe care am facut-o serile trecute, dar cateva din craterele prezente tot se vad. Obiectivul folosit a fost Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM si un aparat foto DSLR Canon APS-C (factor de crop 1.6x), cu urmatoarele setari: distanta focala de 200mm, diafragma F/11, timp de expunere 1/160s, ISO 100.
Printează articolul | Acest articol a fost scris de Vali Ovidiu pe 3 May 2011 la ora 11:56 în categoria Natura. Urmărește răspunsurile la acest articol prin RSS. Poți lăsa un comentariu sau un trackback de pe propriul site. |
about 9 years ago
Cu ce aparat ai facut fotografia ?
about 9 years ago
Canon 50D
about 9 years ago
Felicitari pentru articol! Mi-a placut mult.
about 9 years ago
Chiar imi place cum ai surprins luna. Zilele astea ar fi bine sa tragi niste cadre, noaptea, de pe o cladire inalta cu cerul luminat de catre luna plina doar pe jumatate. Iti tin si companie daca vrei
.
about 9 years ago
Suna tentant … vedem.