Prin anul 1806, lumea eleganta a Bucurestiului iesea la plimbare pe malurile lacului Herastrau unde, din 1936, s-a construit Parcul Herastrau (sau Parcul Naţional Carol al II-lea), astazi unul dintre locurile cele mai cautate ale Bucurestiului.

Parcul Herastrau este cel mai mare parc al Bucurestiului. El este situat în partea de nord a orasului, pe amplasamentul delimitat de B-dul Prezan Constantin – B-dul  Aviatorilor – Sos. Nordului – Str. Elena Vacarescu – Sos. Bucuresti-Ploiesti – Sos. Kiseleff, avand o suprafata de cca. 110 ha. Inainte de 1930 zona respectiva era o zona mlastinoasa care a fost asanata in perioada 1930-1935. Cu aceasta ocazie s-a pus si problema amenajarii întregii suprafete ramase libere tinand cont si de faptul ca in zona exista deja Arcul de Triumf.

Pozitionarea Parcului Herastrau o fost o atractie particulara inca din secolul XVIII. Sotia printului regent Alexandru Ipsilanti, Doamna Ecaterina, acompaniata de domnisoarele “Curtii”, avea obiceiul de a se plimba cu o barca mare pe lac, in sunetul muzicii turcesti. Ea a ridicat pe malul lacului si un chiosc unde poposea vara.

Mai tarziu, catre sfarsitul secolului XIX si pana in 1930, cand lacul a fost asanat, parcul de pe malul Lacului Herastraului a primit intre timp numele de Parcul National, devenind un loc obisnuit de promenada si conversatii intime pentru bucuresteni.

Parcul Herastrau situat pe malul lacului Herastrau  a fost amenajat intre 1936-1939 si detine vegetatie arboricola de salcii, polpi, artari, frasini si tei. Exploflora, aleile, chioscurile, statuile oamenilor marcanti din cultura nationala si universala, restaurantele, terasele, strandul, sporesc farmecul parcului. Lacul Herastrau are 77 ha si este utilizat pentru agrement, sporturi nautice si navigatie, fiind dotat cu salupe, hidrobiciclete, vaporase.

Sursa text

Am fost si eu si mi-a placut foarte mult. Va prezint cateva poze facute prin acest parc:

Herastrau-01

Herastrau-02

Herastrau-03