Paste Fericit! / Happy Easter!
Paste Fericit! / Happy Easter!

Paste Fericit! / Happy Easter!

Pastele reprezinta una dintre cele mai importante sarbatori anuale crestine, care comemoreaza evenimentul fundamental al crestinismului, Invierea lui Iisus Hristos in a treia zi dupa rastignirea Sa din Vinerea Mare. Data de inceput a Pastelui marcheaza inceputul anului ecleziastic crestin. El si-a pastrat pana in prezent farmecul si semnificatia, fiind alaturi de Craciun un moment de liniste sufleteasca si de apropiere de familie. Farmecul deosebit este dat atat de semnificatia religioasa (intotdeauna mai exista o sansa de mantuire) cat si de traditii: oul pictat, iepurasul, masa cu mancaruri traditionale (cozonac, pasca, miel), slujba de sambata seara cu luarea luminii.

Iepurasul mustacios,
E de Paste norocos.
Nu-ti lasa cadou in ghete,
Are el alte secrete:
Pasca, oul inrosit,
Cozonacul, mielul fript
Si un Paste Fericit!

Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra voastra sanatate, belsug si bucurii si sa va aduca cele 4 taine divine: incredere, lumina, iubire, speranta. Lumina din Noaptea Sfanta sa va ridice sufletele spre noi trepte spirituale si sa va calauzeasca pasii pe drumul vietii. Bucuria vine din lucruri marunte, linistea vine din suflet, caldura sufleteasca vine din inimile voastre.

Sarbatori fericite alaturi de cei dragi, sa aveti parte de multa caldura in suflet si in casa, bucurii si implinirea tuturor dorintelor.

Paste Fericit si HRISTOS A INVIAT!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *