The moon
The moon

The moon

Aseara, privind pe geam afara, am zarit Luna si mi-am zis: “Hey, eu de ce nu am pozat luna pana acum?”. Raspunsul mi l-am dat imediat: “Din cauza lipsei unui obiectiv cu distanta focala mare” sau, mai pe “romaneste”, din cauza lipsei zoom-ului. Am luat aparatul foto pe care era montat obiectivul Canon EF 70-200mm f/2.8L IS, l-am pus pe trepied si am tras pentru prima data cateva cadre astrului ceresc.

 

Am folosit aparatul foto pe modul Shutter Priority (Prioritate timp de expunere) si diferiti timpi de expunere. Priviti mai jos fotografiile si vedeti care este mai ok.

Precizez ca am folosit ISO 800, iar diafragma aleasa de aparat a fost f/2.8.

Dupa cum se observa la primele 2, timpul de expunere este prea mare si in fotografii apare miscarea lunii. La mine, cea de a 3-a pare ok in ceea ce priveste miscarea lunii, cat si a luminozitatii acesteia.

In ultimele 2 fotografii datorita timpului de expunere si mai scurt, se observa ca luna nu mai este asa de luminata ca in poza cand am folosit 1/1250 secunde.

 

[simpleviewer id=”26″ width=”600″ height=”600″]

 

La voi in care fotografie se vede luna mai bine? Astept comentariile voastre.

9 Comments

  1. Nicky

    Uite cine n-are somn noaptea…dar si aparatura si talent ! Ca nici eu nu am dormit azi noapte dar cu ce sa fotografiez luna ? Ca o compensare insa, o vad acum prin ochiul sufletului tau ! Super sunt toate pozele, dar a treia imi place cel mai mult !

  2. Mishulika

    Salutare
    Ca sfat, nu mai folosi niciodata iso mai mare de 200 la fotografiile facute de pe trepied si opreste stabilizatorul. In cazul tau, daca ai facut cu un 70-200 f2.8, ai stabilizator. Se vede clar in fotografii ca ai pierdut multe detalii din cauza zgomotului de imagine…

    Toate cele bunehappy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *