Tutorial Photoshop – Reflexie
Tutorial Photoshop – Reflexie

Tutorial Photoshop – Reflexie

M-am gandit ca ar fi util sa postez pe blog cateva tutoriale de prelucrare a imaginilor in Photoshop. Tin sa mentionez ca tutorialele sunt facute de Oana, care mi-a dat acordul sa le postez pe blogul meu. Pentru acest lucru ii multumesc foarte mult si ii urez spor la lucru sa mai faca si altele. Eu unul le-am gasit foarte utile si sper ca si voi sa le considerati la fel, tinand cont ca sunt in limba romana.

Primul tutorial va fi despre creearea unei reflexii folosind Adobe Photoshop.

1. Dupa ce am deschis imaginea o vom cropui, in cazul de fata ne intereseaza sa scapam de portiunea de apa de jos si sa stabilim de unde va incepe reflexia noastra.

tutorial01

2. Urmeaza prima parte de prelucrare, pentru ca momentan imaginea noastra e cam stearsa. Eu am ales sa aplic un filtru USM (Amount – 40% , Radius- 8,2px , Threshold – 0) si apoi filtrul Sharpen. Ca ultima prelucrare in aceasta parte folosim Image->Adjustments->Color Balance. Desigur in functie de imagine puteti aplica orice alt filtru doriti.

tutorial02

3. Deschidem o imagine noua cu dimensiunile urmatoare: latime=latimea imaginii noastre cropuita anterior, inaltime = 2 x inaltimea imaginii noastre.

4. Copiem imaginea noastra in noul document ca layer nou (CTRL+A si CTRL+C pe imagine pentru selectare si apoi in imaginea noua CTRL+V, folosindu-ne de mouse mutam imaginea in partea de sus a noului document), apoi va trebui sa rotim tot imaginea veche (Image->Rotate Canvas->Flip Canvas Orizontal si din nou Image->Rotate Canvas->180) si sa o copiem in documentul nou, de data aceasta mutand-o in partea de jos.

5. Selectand layerul cu imaginea inversata vom aplica Distort->Ocean Ripple (Ripple size – 15, Ripple Magnitude -2)

6. Urmeaza prelucrarea finala. Selectam layerul care contine imaginea neinversata pentru a-i scoate in evidenta culorile. Folosim Image->Adjustments->Hue/Saturation ( tragem de indicatorul saturation spre dreapta pana cand rezultatul ne multumeste). Celalat layer il vom lasa asa pentru ca orice obiect care se reflecta are culorile mai sterse.

7. Rezultatul final:

reflexie_toamna

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *