Casa Alba
Casa Alba

Casa Alba

Palatul Politico-Administrativ, actualul sediu al primariei, este cladirea cea mai impunatoare din centrul orasului Ploiesti si se afla la intersectia bulevardelor Independentei si Republicii.

Construirea Palatului a inceput in anul 1968, acesta fiind terminat si inaugurat in martie 1971. Acesta este administrat de Consiliul Judetean Prahova si a fost menit sa adaposteasca institutiile si organizatiile politice judetene si locale.

Arhitectul Sever Nitu a proiectat edificiul cu scopul de a fi practic din punct de vedere al intrebuintarii sale politico-administrative, insa a dat nastere unei marturii arhitectonice exceptionale. Cladirea principala, ridicata in plan vertical, cuprinde opt etaje, exteriorul acesteia fiind de o eleganta simpla, aparte, reliefata de organizarea riguroasa a ferestrelor in forma dreptunghiulara, perfect aliniate in ramele aparente, prinse in placajul exterior al peretilor. Etajul I se remarca prin ferestrele mari si prin balconul sau, iar un alt detaliu inedit il reprezinta pilonii masivi de sustinere a nivelurilor cladirii in forma literei “Y”, acestia formand o insolita colonada pe trei parti din corpul central. Volumele, toate paralelipipedice, nu ofera o masa monotona, ci sunt variate si bine marcate. In partea de est a cladirii principale au fost construite alte corpuri, acestea fiind expuse pe orizontala si inchid doua curti interioare de dimensiuni diferite.

Sursa text: www.ploiesti.ro

Va invit sa urmariti imaginile de mai jos, in care veti regasi un HDR al acestei cladiri impunatoare, avand aplicate diferite efecte. As vrea sa precizez ca HDR-ul este facut din 9 fotografii cu expuneri de la -4EV la +4EV.

Astept comentariile voastre prin care sa-mi spuneti care interpretare v-a placut cel mai mult.

[simpleviewer id=”35″ width=”600″ height=”600″]

5 Comments

  1. Pingback: Noaptea prin centrul Ploiestiului

  2. Pingback: Înălțimi în noapte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *