Week-end-ul trecut am fost la a cincea întâlnire din anul 2016 a bloggerilor prahoveni, iar locația a fost de data aceasta clădirea “Gândești?” de pe strada C.T. Grigorescu, care se află în centrul orașului Ploiești, aproape de Colegiul Național “Mihai Viteazul”, Alianța Franceză și Poșta Mare. Locația este împărțită în sală de lectură, sală de conferințe/întâlniri, cafenea și terasă … mie unul mi-a plăcut foarte mult. Pentru această ediție a blogmeetului laudele îi revin lui Bogdan Dinu care s-a ocupat de găsirea aceste locații interesante.
Acest centru de studii unde elevii şi studenţii vor avea acces la numeroase cărți (vor fi 10.000 la număr) este diferit față de o bibliotecă propiu-zisă prin faptul că pentru fiecare oră petrecută să citeasca membrii sunt răsplătiți cu 10 RON/oră cu condiția să aibă minim 25 de ore cumulate în luna respectivă. Interesant, nu-i așa? Ca să deveniți membru trebuie să îndepliniți câteva criterii și să respectați câteva reguli pe care le găsiți pe site-ul www.gandesti.ro. Păcat că eu nu mă încadrez în ”peisaj”
Proiectul “Gândești?” este unic în România și este finanțat de ONG-ul Revo Alpin care are, la rândul său, ca finanțatori principali firmele Gefil S.A., Revo PSI și Rclub București … este un proiect 100% non-profit.
O motivație care a dus la înființarea acestui centru de studii este faptul că
România se numără printre țările cu cea mai mare rată a analfabetismului la nivel european, iar în ultimii ani am văzut cu toții rezultatele examenului de Bacalureat, așa numitul test al maturității. Pe lângă toate acestea,în spatele ONG-ului există anumite companii care susțin proiectul, Gefil SA, Revo PSI si R-Club din București. În cadrul acestor companii am remarcat dificultatea de a recruta oameni pregătiți pentru posturile deschise și nu doar că am întâlnit candidați nepregătiți profesional, dar și cu mari lacune în ceea ce privește cultura generală, modul de soluționare a problemelor sau chiar cu o atitudine nepotrivită în cadrul unui interviu.
spune Horia Costin Prodan, președintele Revo Alpin.
Astfel am încercat să găsim o modalitate de a investi direct în educație și de a susține tinerii care apreciază cu adevărat o carte bună și care știu că în timp beneficiile vor fi pe măsură.
Lista participaților o găsiți tot la Dragoș Șchiopu, iar mai jos găsiți fotografiile pe care le-am făcut la acest blogmeet. PS: cine dorește fotografiile să îmi lase un comentariu și îi voi trimite linkul de download.
Vreau și eu pozele
Mărite domn, mulțumesc anticipat pentru poze!
Vreau si eu pozele.
Vrea si domnia mea pozele.
Faină ideea cu centrul de studii!!
Și ce atmosferă faină pare că a fost și la-ntâlnirea asta!
Da, a fost fain … ca de obicei
Și eu vreau pozele